Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

802b13c9 075f 40a8 a3d8 4b45d61f0c50

Verdens beste oreokake

Annet blir best med Bremykt

Den smaker nyyydelig!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne fikk jeg servert av min kjære på en av våre
Første dater og da var jeg egentlig solgt!

Fremgangsmåte

Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
*
Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time.

Ingredienser

Bunn
300 g Oreokjeks
100 g mykt smør
*
Ostekrem
200 g nøytral kremost
2 1/2 dl melis
3 dl kremfløte
ca. 50 g Oreokjeks, grovt hakket
*
Sjokolademousse
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca. 50 g Oreokjeks, grovt hakket
*
Pynt
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade