Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 1767

Smeltboller

Boller blir best med Bremykt

Boller som smelter på tungen!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Når desse bollene blir bakt, samles alle i familien rundt bordet i en hektisk hverdag. For å vere på den sikre siden dobler jeg ofte oppskriften.

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i en kjele.
2. Hell i melken og melis, rør godt til fingertemperert.
3. Smuldre gjær i en bakebolle og hell melkeblandingen over.
4. Tilsett salt, vaniljesukker og mel. Deigen skal vere litt klissette.
5. Hev til dobbel størrelse ca 1 t.
6. Trill boller på en melet underflate og plasser på bakematte eller bakepapir.
7. La bollene etterheve i 30 min.
8. Pensle bollene med egg eller vann.
9. Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 6-10 min alt etter hvordan ovnen din er.
10. Bollene nytes nystekte, gjerne med syltetøy og rømme!

Ingredienser

6 dl melk
50 gram bremykt
6 ss melis
50 gram gjær
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
Hvetemel
Egg/vann til pensling