Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Riskake

Riskake med fløtekrem og sjokoladeskav

Pai blir best med Bremykt

Pai med deilig og søt risfyll, pyntet med fløtekrem og sjokoladeskav.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en Nederlansk spesialitet og siden vi har flyttet fra Nederland til Norge (for 8 år siden) har vi savnet den kake. Derfor har jeg laget min egen versjon av denne nydelige kake og jeg er sikkert at de fleste Nordmen skal elske denne pai.

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte paibunn:
Bland alle ingrediensene til bunnen til en luftig deig, tilsett evt. litt hvetemel eller melk etter behov. La deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på bakebordet, kjevle ut deigen og legg i en smurt paiform, ca. 32 cm. i diameter. Stikk hull i deigen med gaffel.

Fremgangsmåte risfyll:
Kok opp melk og tilsett ris, 100 gr. sukker og vanilje-essence. La det koke til det er nesten gjennomkokt. Kjøl ned til det er lunken varm.
Del eggene i plomme og egghvit. Visp 30 gr. sukker i eggeplommene og visp det in i risfyll.
Visp egghvit stiv og visp det forsiktig inn i risfyllmasse.

Fremgangsmåte steking:
Hell risfyllmasse i paiform og stek i ovn ca. 25-30 min. på 200 grader.
Pai er ferdig når fyll og deig er lysbrun. La paien kjøle ned.

Pynt kake med kremfløte og sjokoladeskav.

Ingredienser

Ingredienser til gjærdeig:
200 gr. hvetemel
11 gr. tørrgjær
1 dl. melk
20 gr. Bremykt
15 gr. sukker
0,5 egg
1 ts. kanel
litt salt

Ingredienser til risfyll:
1,2 ltr. melk
200 gr. grøtris
100 gr. sukker
30 gr. sukker (til eggeplomme)
1 ts. vanilje essence
2,5 egg