Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Fromasjkake

Kesamfromasjkake med blåbærswirl og havrebunn

Ostekake blir best med Bremykt

Frisk kake med en sunnere vri :) jeg elsker kaker, gjærbakst og sjokolade, men kroppen min er nok ikke like glad i det. Så derfor forsøker jeg å lage en sunnere vri på kakene og baksten min.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg var på Matstreif i helgen - og der ble jeg inspirert. Kjøpte blant annet noen spiselige blomster og urkorn havren som jeg brukte her.

Happy baking <3

Fremgangsmåte

Bunnen:

Smelt smøret i en stor kjele, ta kjelen fra den varme platen og rør inn sukkeret og deretter havregrynet.

Fordel blandingen i en springform på 22 cm (jeg brukte bake-it easy den er så fin å bruke.

Stekes midt i ovnen på 200 C i 10-15 min, avkjøles før du har fromasjnlandingen på toppen.
~

Fromasjen

Løs opp gelépulveret i kokende vann., avkjøles itil geleeb er kald men ikke stivnet.

Pisk fløten til krem, og pisk deretter inn kesamen til blandingen er luftig og uten klumper. Rør inn den avkjølte geléen og tilsett melisen etter det.

Hell fromasjmassen i formen og rør lett inn de hakkede blåbærene som en swirl. Sett formen tilbake i kjøleskapet til fromasjen har stivnet - ca 4 timer.

Løsne kakeringen fra kaken med en skarp kniv, fjern kakeringen og pynt kaken med det du føler for.

Ingredienser

Bunn:

100 g Bremykt bake og steke
3/4 dl sukker
3 1/2 dl lettkokte havregryn, (eg brukte urkorn fra Sorte havre)

Fromasjen

3/4 pk sitrongelépulver
2 dl kokende vann
3 1/2 dl vaniljekesam
2 dl kremfløte
1/2 dl melis

en neve frosne blåbær grovhakkes litt med kniv.

Jeg pyntet med spiselige blomster og litt rawkakao nis, men du kan også bruke friske blåbær.