Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 20170923 221318

Rabarbra Cupcakes

Cupcakes blir best med Bremykt

En helt utsøkt smaksopplevelse!
Nydelig røre med kardemomme og rabarbrabiter i. Toppa med piska krem og jordbærsaus blir dette en helt fantastisk Cupcake!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

dette er noen ubeskrivelig gode cupcakes, toppa med krem og jordbærsaus! Så selve smaksopplevelsen, som jeg husker første gang jeg smakte de- gjør at denne oppskriften er spesiell for meg. ❤

Fremgangsmåte

Til 12 store muffinsformer.

1. Forvarm ovnen til 200 ºc.
2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme.
3. Rør i egg, melk, rømme og smør.
4. Sett muffinsformene på stekebrett og fordel røren i disse.
5. Fordel rabarbra i formene.
6. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 20 min.
7. Pisk kremfløte tilsatt litt sukker og vaniljesukker (til én fløte: 1 ts sukker + 1 ts vaniljesukker)
8. Avkjøl muffinsene på rist.
9. Pynt med piska krem og litt jordbærsaus.
10. Digg inn!! 😉

Tips: Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syrerinnhold enn de grønne.

Ingredienser

5 dl hvetemel
1 1/2-2 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 egg
1 dl lettrømme
1 dl lettmelk
50 gr meierismør, smeltet
4 dl rabarbra

1 kremfløte (3 dl)
Litt sukker og vaniljesukker

Jordbærsaus (Jeg brukte Jordbærsauce av Skælskør fruktplantage- leverandør til Det Kongelige Danske Hof- den var veldig god!)