Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20170923 220206

Belgiske vafler med mørk sjokolade

Annet blir best med Bremykt

Disse smaker himmelsk! Med skiva banan på toppen blir de enda bedre!
Og så er de enkle å lage.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

den er blitt familiens nye favoritt!! 😍😉

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til klumpfri røre med en visp eller med håndmikser/kjøkkenmaskin på en en medium hastighet. (Sjokolada kan man hakke i biter og røre inn etter man har vispa de andre ingrediensene sammen)

2. La røra stå tildekket i kjøleskapet i 45 min. før du steker den i belgisk vaffeljern. Kan fint stekes i vanlig vaffeljern også. Jeg pensla litt for hver gang med Olivero, kan og bruke annet smør/margarin som egner seg til steking, eller prøve å ikke pensle (er jo litt olje i røra)

3. La avkjøles litt på rist. Skjær banan i skiver og legg oppå.

Koooos deg!! Du vil få en fantastisk smaksopplevelse! Smaker nok godt til kaffen også!

Ingredienser

250 gr hvetemel (eller annet mel- spelt f.eks., jeg tok litt grovt i også)
1 ts bakepulver
3 ss sukker
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
4,5 dl helmelk (man kan og bruke laktosefri fløte og vann f.eks.)
2 egg
0,3 dl raps eller solsikkeolje
3/4 plate mørk sjokolade
Banan til å ha i skiver oppå