Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Bløtkake med nøtter og vannbakkels

Kaker blir best med Bremykt

Bløtkake er enkelt å lage og er så god og luftig, men hva med kaken og vannbakels samtidig!!!!

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform (20 cm) med smør og dryss med strøkavring. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt blandingen over eggedosisen. Hell røren i formen og stek i ca 15 minutter. Avkjøl.
Stek nøtter på 200 grader i 5 minutter. Smelt sukkeret i en kjele til det har blitt til brun karamell. Ikke rør. Ta kjelen av platen og tilsett nøtter og natron. Rør alt sammen og hell blandingen på et stekepapir. Avkjøl. Finnhak den i blenderen.
Pisk kremfløte stiv, tilsett Philadelphia ost, melis og pisk godt alt sammen. Tilsett nøttekrokan.
Skjær kaken i to, dynk med litt melk og sett den sammen med kremen.
I en kjele kok opp melk, kremfløte, nøtter og vanilje. Ta kjelen av platen og la den stå under lokk i ca 15-30 minutter. Hell den i en blender og mal godt. Bland sukkeret, hvetemel, maizena og eggeplommer godt sammen. Sil den varme nøtteblandingen over eggblandingen. Hell den tilbake til kjelen og kok opp under opprøring til det har blitt tykk. Avkjøl. Visp den kremen med Philadelphia ost sammen.
Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing. Deigen skal være tykk og holder formen. Sett vannbakkels på bakepapir. Stek dem ved 200 grader i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra. Avkjøl på rist. Fyll dem med kremen.
Pynt kaken med vannbakkels,smeltet sjokolade og nøttekrokan.

Ingredienser

Bunn:
2 egg
90 g sukker
40 g hvetemel
40 g potetmel
1/2 ts bakepulver
Krem:
2 dl kremfløte
150 g Philadelphia ost
70-100 g melis
Nøttekrokan

Nøttekrokan:
125 g hasselnøtter
100 g sukker
1/2 ts natron
Vannbakkels:
50 g smør Bremyk
70 g hvetemel
2 egg
Krem til vannbakkels:
2 dl melk
80 g hasselnøtter
Vanilje
4 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
80 g sukker
15 g hvetemel
15 g maizena
200 g Philadelphia ost
Sjokolade (smeltet)