Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Kaker

Marmortwist

Kaker blir best med Bremykt

Den saftigste marmorkaka i verden med en smak av sjokolade, appelsin, bringebær og peanøtter.

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 180 grader og gjør klar en liten langpanne med bakepapir (evt. smør den godt.)
2. Bland bremykt sammen med sukkeret. Pisk til en kremet konsistens og er lys og fluffy.
3. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.
4. Fordel røren i to boller. I den ene tilsetter du skallet av en hel- og saften av en halv appelsin. I den andre røren tilsetter du 3 ss kakao og 1 ss melk. Rør godt rundt slik det blander seg.
5. Hell den lyse røra i formen. Fordel så sjokoladerøra utover formen oppå den lyse røra. Bruk en slikkepott eller lignende og rør forsiktig rundt i hele formen slik at de to rørene marmorerer seg. De skal IKKE blandes sammen til en røre!
6. Dryss bringebær og knuste peanøtter over hele kaka. Hvis du bruker frosne bringebær, pass på at de er tint godt først.
7. Stekes nederst i ovnen i ca. 30-40 minutter alt avhengig av ovnen.
8. Avkjøl kaken på rist før servering.

Ingredienser

250 g (2,4 dl) bremykt
100 g (1,2 dl) brunt sukker
100 g (1,2 dl) farin
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
½ ts salt
150 g (2,5 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
1 appelsin
3 ss kakao
1 ss melk
1 kopp bringebær
1 kopp hakka peanøtter