Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

402848 10151199896985700 1648681656 n

Jordbærterter

Annet blir best med Bremykt

Jordbærterter med vaniljekrem og makronfyll

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Tertebunn
1. Ha bremykt, melis og hvetemel i en bolle og smuldre det sammen til alt har fått «sandkonsistens» (kan evt. bruke en foodprosessor).
2. Tilsett egget og kna dette sammen til en fast deig.
3. Ha i vannet hvis deigen er for tørr og ikke vil henge sammen.
4. Pakk deigen inn i plast å la den hvile i kjøleskapet i 30 min.
5. Sett stekeovnen på 180 grader.
6. Kjevle ut deigen, stikk ut sirkler og ha de i former.
7. Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll dem med tørkede erter/linser/e.l.
8. Forstek bunnene i 15 minutter. Ta ut ertene og bakepapiret og stek de i 5 minutter til.
9. Avkjøl.
Makronfyll
1. Mal mandlene og bland sammen med melisen i en bolle.
2. Tilsett eggehviten og rør sammen til en masse.
3. Hvis den blir for tørr kan du tilsette 1-2 ts vann, blir den for våt kan du tilsette litt mer melis.
4. Tilsett makronfyll i bunnen av alle tertebunnene.
Vaniljekrem
1. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp under omrøring til den blir tjukk.
2. Fyll tertene med vaniljekrem.

Skjær opp jordbær i skiver og legg oppå vaniljekremen. Lag geleen etter oppskriften på pakken men bruk kun halve vannmengden. Når geleen er avkjølt og begynt å stivne heller du ca. 1 ss av den flytende geleen over hver terte og lar de stå avkjølt til geleen er stiv.

Ingredienser

Tertebunn
100 g melis
200 g bremykt
300 g hvetemel
1 egg
1-2 ss vann

Makronfyll
100 g malte mandler
100 g melis
1 eggehvite

Vaniljekrem
3 eggeplommer
1 vaniljestang
¼ dl sukker
1 ss maizenna
2 dl melk

1 pk. Jordbærgelé
Friske jordbær