Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Krumkakemedmango

Krumkake skåler med mangokrem

Kaker blir best med Bremykt

Snart jul - her er en vri på tradisjonsbaksten.

Deilig sprø krumkaker med en vri med akevitt, serveres med frisk mangokrem og kakaonibs <3

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg er veldig glad i jula - og tradisjonsbakst er en fin ting. Men jeg synes det er gøy å prøve meg frempå kjøkkkenet med nye tradisjoner.

Hadde jeg hatt større kjøkken ~ skulle jeg gjerne hatt julebakeverksted med venner. hvert år Hadde den tradisjonen i noen år når jeg bodde i hus med stort kjøkken.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis, smelt smøret på middels varm og avkjøl det litt før du blander det i eggedosisen.

Sikt i hvetemel og potetmel/maizenna, rør inn akevitt og deretter vannet. La røren stå og svelle i kaldt i ca 30 min.

Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern, eller Wilfa waffle bowl jern som jeg brukte. Klem til jernet godt for å få de tynne nok. Stek dem til kakene er lett gyldne. Om røren tykner underveis, kan du bare røre inn litt mer vann.

Om du bruker krumkakejern tar du kakene rundt en kopp/glass for å forme skåler og lar de avkjøles på rist til de er helt kalde.

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kremen ´~
Pisk fløte og sukker til krem, og rør forsiktig inn mangopureen

Pureen ~
Skrell mangoen, og kjør den sammen med melis med stavmikser eller kjøkkenmaskin, kjør til den er glatt. Smak til med melis.

Når kakene er avkjølte, sprøyter du mangokrem i krumkakeskålen og topper med litt kakaonibs, sjokolade eller sitronmelisse blander.

Happy baking <3

Ingredienser

Krumkakene ~
2 egg
125 g sukker
125 g Bremykt bake og steke
125 g hvetemel
125 g potetmel eller maizenna
1/4 dl akevitt (jeg brukte Gilde juleaquavit)
ca 1 dl vann

Mangokrem ~
1 1/2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 1/2 dl mangopure (ferdig fra Masala Magic eller lag din egen)

Mangopure ~
1 mango
1 ss ferskpresset lime juice
melis etter smak