Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Sjokolademoussekake

Kristines sjokolademoussekake

Annet blir best med Bremykt

En gluten- og melkefri kake som slår an hos alle

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Oppskriften er gjort gluten- og melkefri med utgangspunkt i en oppskrift fra Ida Gran Jansen. Den serveres i selskaper der det er melkeallergikere og cøliakere tilstede, men smaker like godt for alle.

Fremgangsmåte

Slik lager du Sjokolademoussekake

Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en 20-22 cm rund springform med bakepapir. (Har du Bake it easy kakeform, ikke kle med bakepapir.)

Trinn 2
Blend kjeksene og peanøttene til sandkonsistens. Tilsett smeltet melkefri margarin, og bland alt godt sammen. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av formen og stek i 10 minutter.

Trinn 3
Fyll en bolle med kaldt vann og legg gelatinplatene i. La dem ligge i vannet i 10 minutter.

Trinn 4
Varm opp soyafløte egnet for koking og sukker i en kjele til kokepunktet. Trekk kjelen av varmen og tilsett gelatinplatene. Husk og klem vannet ut av gelatinplatene før du tilsetter dem. Rør godt sammen. Hell den varme blandingen over hakket sjokolade og la stå i 2 minutter før du rører alt godt sammen med en visp. Rør inn salt.

Trinn 5
Pisk soyakremen til krem (tar noen minutter) og bland sammen med sjokoladeblandingen. Rør alt godt sammen. Hell moussen, som er ganske flytende, i springformen. Sett kaken i kjøleskapet natten over. Før servering skjærer du langs kantene med en skarp, varm kniv. Ta kniven opp og skyll med varmt vann og tørk av flere ganger, da får du en fin kant rundt. Ha over på fat (om du ikke bruker Bake it easy.)

Trinn 6
Pynt med friske bær og sitronmelisse. Dryss litt melis over til slutt.

Tips:
1. Coop har en ordinær kokesjokolade som er melkefri.
2. Om soyakremen ikke blir stiv, drypp i noen dråper med sitron og pisk videre.
3. Kaken kan bakes med bremykt i bunnen, og med vanlig fløte i moussen om det ikke er allergikere som skal spise den.

Ingredienser

Sjokolademoussekake

Kjeksbunn:
100 g salte peanøtter
10 stk glutenfri digestivekjeks
4 ss melkefri margarin

Sjokolademousse:
2 dl soyafløte til koking
300 g melkefri kokesjokolade
4 stk gelatinplater
1 ss sukker
2 bokser soyakrem til pisking (Alpro)
1 klype salt

Pynt kan være f.eks:
1 potte sitronmelisse
375 g av sesongens bær
2 ss melis