Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20170920 001103

Blåbærpai

Pai blir best med Bremykt

Dette er en delikat høstpai med sprø bunn og et deilig blåbærfyll som passer perfekt sammen med vaniljeis

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Start med å lage paideigen. Ha alle ingrediensene bortsett fra vann og egg i en foodprosessor og miks dette sammen.
2. Ha i vannet og egget og miks videre til deigen er mer samlet.
3. Kna deigen forsiktig sammen med hendene og pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet en times tid.
4. Ha blåbæra i en passe stor kasserolle på medium varme i ca 10 minutter.
5. Bland sukker, maizena og salt sammen i en bolle og hell det over blåbæra. Bland dette godt sammen.
6. Kok blandingen til den har tyknet. Dette tar ca. 2-3 min. Rør hele tiden!
7. Ta kjelen av platen og rør inn sitronsaft. La blandingen avkjøles helt.
8. Kjevl ut paideigen og ha den i en paiform. Press bunnen forsiktig ut i sidene og klipp eller skjær av overflødig deig.
9. Sett formen i kjøleskapet i en time.
10. Ha blåbærfyllet over paibunnen og dekorer paien etter eget ønske. Man kan f.eks legge et lokk over hele paien, lage et flettemønster etc.
11. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i ca. 40 minutter. La paien avkjøles helt før servering. Gjerne med vaniljeis til!

Ingredienser

Paibunn:
• 400 gram hvetemel
• 2 ss kaldt vann
• 200 gram bremykt i små biter (kaldt)
• 1 ts sukker
• 1 egg
• En klype salt

Blåbærfyll:
• 400 gram blåbær (fersk eller fryst)
• 100 gram sukker
• 3 ss maizena
• 1 ss sitronsaft
• En klype salt