Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 5036

Ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Supergod ostekake

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften fikk jeg av min X-svigermor, for mange år siden. Den er blitt så populær at den må bakes til så og si alle festligheter i familien. Min sønn som (nesten) aldri spiser kaker, elsker denne kaken, så da må jo jeg lage den til han, (hihi). Den vil nok følge han videre, tenker jeg.

Fremgangsmåte

Bunnen:
1. Knus kjeksen i småbiter
2. Ha i sukker og kanel + smeltet smør
3. Trykkes ned i kakeformen dekket med bakepapir
4. La stå kjølig til den stivner, blir hard

Fyllet:
1. Lag sitrongele av 2,5 dl. vann ( la den bli litt kjølig)
2. Pisk kremfløte i egen bolle og sett til side
3. Pisk osten godt i en kjøkkenmaskin
4. Bland inn sitrongele i osten
5. Pisk inn rømme, melis og vaniljesukker i ostemassen
6. Bland forsiktig inn kremfløten i ostemassen

Ha fyllet på kjeksbunnen og sett den i kjøleskapet.
Når den er stiv, kan du ha på gelé på toppen ( følg oppskrift på pakken)
Når den er stiv, er det bare å pynte med div bær eller andre ting

Lykke til og velbekomme !

Ingredienser

Bunnen:
200 gr. Havrekjeks (f.eks digistive)
100 gr. Smeltet smør
2 ts. Sukker
1/2 ts. Kanel

Fyllet:
3 dl. Kremfløte
3 dl. Rømme
1 pakke Sitrongele
250 gr. Philadelphia ost
100 gr. Melis
1 1/2 ts. Vaniljesukker

Topping:
Gelé
Div bær eller andre ting du vil pynte med