Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Rikotos keksiukai

Ricotta muffins med blåbær

Cupcakes blir best med Bremykt

Myke og saftige muffins med båbær og sprø sitronsukker på toppen.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Sett ovn på 180 grader C
2. Forbered papir muffinsformer - smør dem litt med smør eller kokosolje og sett inn på muffinsbrett.
3. Lag en sitronsukker ved å blande sammen sukker og sitronskall. Sett 1/3 del av det til side - det skal du bruke til topping av muffins'er.
4. Pisk ricotta sammen med 2 egg og vanilje sukker, hell over smeltet og avkjølet Bremykt og bland alt jevnt sammen.
5. I en annen bolle, bland sammen siktet mel, salt, bakepulver, bikarbonat soda og 2/3 del av sitronsukker.
6. Rør de tørre ingrediensene sammen med de våte. Røren blir ganske tykk men ikke vær redd - muffins'ene skal komme ut myke og saftige.
7. Tilsett blåbær til slutt og rør dem nøye inn - prøv å ikke overrøre og knuse dem for mye.
8. Fordel røren i muffinsformer og stek dem midt i stekeovnen i ca. 25 min.
9. Ta ut av ovnen, avkjøl dem litt og dryss med resten av sitronsukker.

Lag en deilig te eller duftende kaffe, del med de nærmeste og ha en hyggelig tid sammen. :)

Ingredienser

Til 12 muffins'er trenger du (1 kopp=25 dl):
3/4 kopp med ricotta ost
2 store egg ( romtemperert)
1 t.s. med vanilje sukker
115 g Bremykt
1 kopp med sukker ( 2/3 - til røren; 1/3 - til sitronsukker)
revet skall fra 1 sitron
2 kopp med mel
2 t.s. bakepulver
1/4 t.s. bikarbonat soda
1/2 t.s. salt
1 og 1/3 kopp med friske eller frosne blåbær