Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

Eplekake med rosiner

Eplekake blir best med Bremykt

Smakfull eplekake

Fremgangsmåte

Rund form, 22 cm i diameter.
I stekeovn på 175 grader, midterste rille i ca. 1 time.

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
2. Tilsett epler, evnt nøtter, rosiner, margarin og melk
3. Sikt på hvetemel, bakepulver og kanel. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.
4. Hell røren i en smurt form
5. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du hvelver den over på rist.

Server gjerne kaken med is og/eller vaniljesaus

Ingredienser

2 egg
1,5 dl sukker
3 skrelte epler i terninger
0,5 dl hasselnøtter, hakket (kan sløyfes)
1-2 dl rosiner
4 ss flytende margarin
1,5 dl lettmelk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel