Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Boller

Skillingsboller

Boller blir best med Bremykt

Nydelige skillingsboller.

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En familiefavoritt.

Fremgangsmåte

1. Varm smeltet smør og melk til 37°C.
2. Rør gjær ut i melkeblandingen og tilsett salt og sukker.
3. Tilsett omtrent 3/4 av melet og kardemomme.
4. Rør sammen, tilsett mer mel til deigen blir blank og slipper bollen.
5. Hev deigen i 1 time.
6. Kjevle ut deigen til et stort rektangel.
7. Smør rektangelet med mykt smør og dryss over kanel og sukker.
8. Rull rektangelet sammen til en pølse og kutt av skiver.
9. Etterhev bollene på brett i 15-20 min.
10. Pensle bollene med egg rett før de skal i ovnen.
11. Stek ved 225°C i 10 min (avhengig av størrelse).

Ingredienser

100 g fersk gjær
150 g smør
6 dl melk
1/2 ts salt
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Ekstra smør til å ha inni bollene
Kanel og sukker til å ha inni bollene