Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Boller

Boller med sukat og rosiner

Boller blir best med Bremykt

Disse bollene er fantastisk gode og luftige med rosiner og sukat som gir dem det lille ekstra.

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er hele familiens favorittboller. Helst med MASSE sukat.

Fremgangsmåte

1. Smelt smør, og varm melk og smør til 37°C (41°C med tørrgjær).
2. Rør fersk gjær ut i melkeblandingen og tilsett salt og sukker. (Dersom du bruker tørrgjær blandes den med melet.
3. Tilsett 3/4 av melet og all kardemommen.
4. Rør sammen og tilsett mel til deigen blir blank og slipper bollen.
5. Hev deigen i 1 time på et lunt sted.
6. Elt ut deigen sammen med ønsket mengde rosiner og sukat, og form til boller.
7. Etterhev bollene på brett i 15-20 min.
8. Pensle bollene med egg rett før de skal i ovnen.
9. Stek ved 250°C i 8 min (avhengig av størrelse).

Ingredienser

2 pk tørrgjær eller 100 g fersk gjær
150 g smør
6 dl melk
1/2 ts salt
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Rosiner
Sukat