Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 5964

Kanelknuter bakt med kjærlighet.

Kanelboller blir best med Bremykt

Verdens beste kanelknuter smelter på tungen, gjærbakst på sitt beste.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er bolleoppskriften min, som jeg bruker til mye.
Har høstet mange gode ord for gjærbaksten min, så jeg pleier å si at den er bakt med kjærlighet💛

Fremgangsmåte

Smelt smør og lunk melken til 37 grader, smuldre gjæren oppi.
Ha i sukker og salt.
Visp egget lett med en gaffel og ha i røra.
Tilsett Hvetemel, litt og litt og rør dette sammen med en slikkepott.
Ha i nok mel, men ikke for mye, deigen skal såvidt slippe bakebollen.
Heves under tett lokk i ca 1 /1,5 time.
Ha på et bakeunderlag og kjevle ut til en Leiv, passe stor.
Ha på skivet Smør, bruk ostehøvel, strø over sukker og kanel, ønsket mengde.
Brett leiven dobbel, og skjær passe 'strimler' ca 2 cm, som tvinnes og 'knytes'.
Knutene legges på bakepapir, heves ca 30 min.
Pensle med 1 egg, strø på Perlesukker og stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 6 minutter.
Avkjøles på rist og nytes nybakte.

Ingredienser

100 gram Smeltet Smør
3 dl. HelMelk
50 gram fersk blå gjær
100 gram sukker
1 Ts Salt
1 Solegg
Ca 9-10 dl hvetemel

Smør
Sukker
Kanel

1 egg
Perlesukker