Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 0747

Verdens beste

Kaker blir best med Bremykt

"Verdens beste" er verdens beste kake

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er min favorittkake, som jeg alltid lager til bursdager og fest.

Fremgangsmåte

1.Pisk sukker og smør sammen. Tilsett eggeplommer, mel, bakepulver og egg. Fordel røren tynt utover et bakebrett kledd med bakepapir.
2. Pisk marengs av sukker og eggehviter. Fordel marengsen over kakerøren. Strø over hakkede mandler
3. Stekes midt i ovnen på 175grader i 30 min til marengsen begynner å bli lett gyllen.
4. Etter at kaken er avkjølt, del den i to. Pusk kremfløte og bland med vaniljekremog romessens.
5. Legg fyllet mellom de to halve kakedelene og sett kaken kaldt i 2-3 timer før servering.

Ingredienser

Til kakebunn:
200 g smør (Bremykt såklart)
150 g sukker
200 g mel
1,5 ts bakepulver
6 eggeplommer
ca 6 ss melk

Til marengsen på toppen:
6 eggehviter
200 g sukker
100-150 g hakkede mandler eller mandelflak

Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl pisket kremfløte
1/2 ts rom essens