Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Finalist
Enjoy

Kvæfjordkake

Kaker blir best med Bremykt

Verdens Beste er en klassiker som lever opp til sitt navn.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Det blir ikke ordentlig familiefest uten denne på bordet.

Fremgangsmåte

Begynn med fyllet, slik at det kan stå i kjøleskapet og bli fastere før det skal brukes. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem, og bland med ferdig rom- eller vaniljekrem. Noen dråper rom setter en ekstra spiss på kremen.
Rør smør og sukker lyst og luftig, og pisk så inn melk og eggeplommer før du tilsetter det tørre. Fordel deigen på bakepapir i en langpanne.
Pisk så eggehvitene, mens du tilsetter sukker litt etter litt. Massen skal bli stiv og blank. Fordel marengsmassen oppå kakedeigen.
Grovhakk mandlene og fordel oppå marengsen.
Så er det inn i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Se på den etter et kvarter, og pass på at marengsen ikke blir for brun.
Del den avkjølte kaka i to og legg ene delen med bunnen ned på et fat.
Fordel kremfyllet over kaka. Legg den andre halvdelen oppå, og vips så har du en Kvæfjordkake klar til servering.

Ingredienser

Kakerøre
• 150 gram smør
• 150 gram sukker
• 5 eggeplommer
• ½ dl. melk
• 150 gram mel
• 1 teskje bakepulver
• 1 teskje vaniljesukker

Marengs
• 5 eggehviter
• 175 gram sukker
• 100 gram mandler

Kremfyll
• 2 ½ dl. kremfløte
• 1 teskje vaniljesukker
• 5 dl. vanilje- eller romkrem
• 1 spiseskje rom