Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 6345

Polarbrød for store og små

Rundstykker blir best med Bremykt

Er populært brød i matpakken for både minsten og voksne. Oppskriften gir 20 stk polarbrød.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er absolutt vår datters favorittbrød i matpakken. Det finnes ikke ferdig Polarbrød med smørsmak!

Fremgangsmåte

1) Bland gjær, sukker og lunkent melk i en bakebolle. La stå i 5-10 min til blandingen begynner å skumme.
2) Ha i salt, egg og sammalt hvete og rug. Tilpass mengden hvetemel etterhvert som du rører sammen deigen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, og la den stå på sakte elting i 10 min.
3) Elt inn romtemperert Bremykt. Det kan tenkes at du må ha i litt mer hvetemel. Deigen skal slippe fra bollen.
4) La heve i 1 time
5) Form runde og flate polarbrød, lag hull med en spisepinne. De skal være så flate som tykk pizzabunn.
6) La etterheve i 30 min
7) Stekes i 7-8 min på 220 grader
8) Frys ned så snart de er nesten kalde. Tines i brødrister på 2 min.

Ingredienser

- 1/2 pakke gjær
- 6 dl helmelk
- 1 ts sukker
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 100 g Bremykt
- 300 g finmalt sammalt hvete
- 200 g rugmel
- 400 g hvetemel