Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

De63a13c c348 4948 9fd0 d7209dc27c9f

Ostekakebrioche med bringebær og crumble

Boller blir best med Bremykt

Saftig og myk brioche fylt med ostefyll, bringebær og crumble for å få det lille ekstra! Nam!!!!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Hvorfor velge to ting man elsker når man kan få alt i en ting!??<3

Fremgangsmåte

Vi starter med deigen.
Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.
Eltes ca i 6 min til det blir en smidig og glatt deig. Den skal samle seg fint i midten av eltebollen når den eltes.
Elt så i smøret. Eltes i ca 6 min.
Dekk til bollen og la den heve på ett lunt sted i ca 40 min eller til dobbel størrelse.

Mens deigen hever seg så skal du lage ostekakemassen. og Crumble(smuldredeig)

Til ostemassen har du alt i en bolle. Her rører jeg for hånd. Jeg vil ikke at ostemassen skal bli for bløt.
Så knuser jeg de frosne bringebærene forsiktig med en gaffel før jeg rører dem i ostemassen. Ikke rør for mye!

Sett ostemassen i kjøleskapet.

Til crumble blandes alt i en bolle med en gaffel.
Rør til alt blander seg. Du får en klumpete blanding. Den skal være slik.
Sett den i kjøleskapet.

PS! Ikke vask kjelen du smeltet smøret i! Hvorfor du ikke skal gjøre det kommer jeg tilbake med seinere;)

Da skal vi fortsette med briochedeigen. Ha deigen på bordet og rull den ut til en avlang pølse.

Del pølsen opp i ca 12 emner. Vekten på disse er ca 70-75 gram. Rull dem til boller

Sett dem på ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Dekk dem til eller sett dem i stekeovnen til etterheving i ca 15 min. Ett lite tips er å koke opp litt vann og ha vannet i en liten bolle som du setter nederst i ovnen mens deigen hever. Dette gjør at deigen hever fortere og den tørker ikke ut.

Når bollene er ferdig hevet så skal vi gjøre dem klare til å fylles.

Sett også ovnen på 200 grader på varmluft.

Nå kommer kjelen som du smeltet smøret i tipset;)

Denne er ikke varm nå. Så stryk fingrene på bunnen av kjelen slik at de blir dekt med smør. Bruk så fingertuppene å press bollene litt flatere og lag en stor grop i hver bolle. Det er her vi skal ha ostemassen i, og den er ganske bløt. Jeg lager et ganske vidt hull. Det betyr mere fyll;) Grunnen til smør på fingertuppene er at deigen da ikke henger fast i fingrene ;)

Ta så ut ostemassen. Jeg synds det er greit å ha den over på ett litermål. Da blir det enkelt å bare helle denne i gropen/hullet i bollen.

Da dette er gjort så kan du pensle bollene med en eggeblanding. Jeg bruker ett egg og vann.

Ha egget i en kopp. Fyll opp like mye vann som egg. Pisk dette godt sammen. Pensle bollene.

Jeg brukte også friske bringebær på toppen. 3 stk på hver bolle.

Strø så smuldredeig over bollene.

Stekes i ca 13-15 min til de blir gyldne.

Jeg lagde også en superenkel glasur å ha på bollene. Er absolutt ikke nødvendig. Men det gjorde det lille ekstra.

Til glasuren brukte jeg melis, vann og bringebærpulver fra Mill og Mortar. Fåes kjøpt på de store dagligvarebutikkene som Meny etc.
Ha litt melis og litt vann i en bolle. Ha i ca 1 ts bringebærpulver. Rør sammen til en tykk glasur.

Sprøyt glasuren på bollene når de er blitt kalde.

Ingredienser

Til Briochedeigen:

450 gr mel
1/2 pakke tørrgjær
4 ss sukker
2 dl melk
1 egg
50 gr Bremykt bake
1 vaniljestang(frøene)

Dette trenger du til ostemassen:

200 gram kremost
80 gr melis
1/2 ts sitronsaft
1 vaniljestang(frøene)
1 egg
50 gr frosne bringebær

Til smuldredeigen trenger du:

3 ss smelter Bremykt
85 gr mel
50 gr brunt sukker
1/4 ts salt