Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Rabarbrakake

Rabarbrakake i den store brødskuffen

Annet blir best med Bremykt

Ingen fixfaxerier, alt blandes sammen samtidig.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften har vært en gjenganger hos oss i flere år. Jeg har delt oppskriften med venner og de har også fått god respons på kaken.
Morsomt når man får kompliment på god kake å kunne si at det er egen oppskrift :-)
En annen ting som jeg synes er smart er å fryse den ned i passelige stykker for så å ta opp ved kaffe-besøk, et minutt i micro, tadaa!

Fremgangsmåte

1; Smelt smøret og la det bli romtemperert
2; Vask fersk rabarbra og skjær i biter. Rabarbra fra fryser skjæres i biter fra halv-tint tilstand.
3; Med egnet redskap til kjøkkenmaskin eller stor rørebolle, has alle ingredienser samtidig oppi og røres sammen.
4; Ta rørekjele bort fra kjøkkenmaskin
5; Ha rabarbra i kakerøren og bland alt sammen for hånd.
6; Legg bakepapir i bunnen av skuffen og fordel røren jevnt utover.
7; Strø sukker og kanel på toppen.

Stekes på nederste rille/plassering i ovnen ved 180 grader i ca 50 minutt.

Serveres gjerne lunken med is og/eller krem

Ingredienser

600 gr smør
8 egg
600 gr farin
600 gr hvetemel
4 ts bakepulver

1 1/2 - 2 kilo rabarbra

Sukker og kanel
Bakepapir
Den store brødskuffen til stekeovnen.