Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Minuett img 5773

"MINUETT" : Sjokolade-rabarbrafromasj-marengs kake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En uventet, utsøkt og overraskende nytelse... ;-) som gir litt trim til smilehullene.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Oppskriften ble til da jeg hadde laget rabarbrasyltetøy og fryseren var full. Måtte finne på noe fornuftig, og kréerte derfor denne kaken for et par år siden. Den ble en suksess, og jeg døpte den MINUETT ;-) for et navn må jo barnet ha. Siden har jeg bakt den med jevne mellomrom, og servert den til glade gjester og til mannen min. Men oppskriften har jeg holdt hemmelig til nå ;-)

Fremgangsmåte

1. Start med rabarbrasyltetøyet: settes kaldt 24 timer. Kokes opp. Ha gjerne rasp fra grapfruktskallet oppi. Avkjøles.
2. Sett stekeovnen på 175 oC. Bruk over og undervarme. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland hvetemel, sukker, kakao, natron, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett smeltet Bremykt og kefir. Rør forsiktig sammen og hell røren i langpannen.
3. Til marengsen: Visp eggehvitene halvstive og tilsett eddik og sukkeret litt etter litt (da blir massen seigere).
4. Fordel massen over deigen og dryss på de hakkede mandlene.
5. Stek kaken ca 30 min i midten av ovnen.
(kjenn duften...) Avkjøl. Og del kaken i to like deler.
6. Til fromasjen: Løs opp gelatinen i vann og bland det inn i rabarbrasyltetøyet. Rør inn vaniljekesamen. La fromasjen stå kjølig ca 1 time.
7. Bruk aluminiumsfolie og form litt høye kanter som tapes sammen. Sett den ene bunnen nedi, og ha fromasjen over. Og den andre bunnen på toppen. Sett kaken kjølig til neste dag.
8. Klipp av folien. Skjenk i kaffe og server!

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
5 dl hvetemel
75 g Bremykt, smeltet og litt avkjølt
2 1/2 dl sukker
2 ss toppede kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 dl kefir

Marengs:
5 eggehviter (fra store egg)
180 g sukker
1 ts epleeddik
3 dl mandler (hakkes i Food Processor)

Rabarbrafromasj:
1/2 dl vann
4 ts geleatinpulver (eller 8 plater)
5 dl rabarbrasyltetøy (se oppskrift)
1 pk kesam vanilje

Rabarbrasyltetøy:
1 kg rabarbrastilker i biter
650-700 g sukker
saften av 1 rosa grapefrukt

Bruk en langpanne, ca 30x40 cm. Kle den med
bakepapir og smør den med smeltet Bremykt.