Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

21624176 10155447786070973 90011627 n

Mirrorglaze kake

Kaker blir best med Bremykt

Flott festkake som vil få alle til å bli imponerte. Og så er den så god og fylt av masse gode smaker. Det vil ta litt tid å lage den, men det er vel verdt jobben.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Sukkerbrødet er min oldermors oppskrift, og sammensetting av eggekrem, bringebærfromasj og mirror glazen er selvkomponert av meg.

Fremgangsmåte

Trinn A ---
Start med å lage sukkerbrødet :
1 - Smør og mel springformen godt og bruk et bakepapir ark i bunnen, klem det fast med ringen og klipp av det overflødige på utsiden av springformen
2 - Pisk egg og sukker lenge til en lys og luftig eggedosis
3 - sikt på sammenblandet hvete- og potetmel, litt og litt og det er viktig å røre inn melblanding for hånd.
4 - Visp så inn vaniljesukker og bakepulver til sist.
5 - Hell røren over i springformen, og bruk en slikkepott og stryk røren opp over sidene helt opp til kanten av springformen. Dette for å unngå risikoen for at kaken skal falle sammen under steking.
6 - Sett kaken til avkjøling når den er ferdig stekt.
7 - Når den slipper taket i springformen taes den ut, og settes til avkjøling på rist.

Trinn B --
Eggekrem/vanijlekrem :

1 - Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha både frø og resten av stangen i kjelen.
2 - Kok det opp, og ta vekk fra kjelen når det begynner å tykne.
3 - plukk ut de to halve vaniljestengene og kast de i boss.
4 - sett til avkjøling i romtemperatur.

Trinn C --
Bringebærfromasj :

1 - Sil av bringebærsyltetøy, så du får vekk alle frø. Jeg bruker en sikt og skraper med en skje oppi, for å få syltetøyet gjennom sikten. Litt jobb, men verdt det, for å fået fint resultat.
2 - Legg platene med gelatin i bløt i litt kaldt vann.
3 - Når de er myke, tar du de opp og kryster av vannet.Legg de i en kjele sammen med litt vann og smelt de. Så heller du det opp i den steinfrie bringebærsylten og rører godt.
4 - Tilsett vaniljesukker og rør det og godt inn i syltetøyet.
5 - Stivpisk kremfløten med sukkeret og rør det så inn for hånd i bringebærmosen.
6 - Sett til avkjøling i kjøleskap til den begynner å stivne.

Trinn D --
Første montering :

1 - Ta sukkerbrødet og del det i to.
2 - legg den ØVERSTE ( med stekesiden ned mot fatet)delen av sukkerbrødet på bunndelen til den største springformen.
3 - Dynk gjerne med en miks av rå bringebærsaft blandet med rester av kremfløte, for å få en fin og saftig sukkerbrødbunn.
4 - Smør på den avkjølte egge-/vaniljekremen.
5 - Ta så en dæsj av bringebærfromasjen og smør på oppå der igjen.
6 - Legg så den andre delen av sukkerbrødet oppå, med stekesiden opp.
7 - Klem fast ringen på den største springformen, i bunndelen og dermed lukk kaken inne.
8 - Bruk en sprøytepose og fyll den med bringebærfromasj og sprøyt bringebærfromasjen godt ned mellom kanten på kaken og veggen på springformen.
9.Når mellomrommet mellom kaken og springformen er fyllt opp, har du resten av bringebærfromasjen oppå toppen av kaken.
10. Sett den så i fryseren til nedising et par tre timer. For det er kjempeviktig at hele kaken er iskald og litt frosset før neste trinn.

Trinn E --
Andre montering :

Lag glasuren -

1 - Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
2 - Kok opp vann og evt glukose til 100 grader.
3 - Ta opp gelatin, kryst ut vann og ha den over i vann og sukker, sammen med den kondenserte søtmelken.
4 - Ha i de hvite sjokoladechipsene og rør til alt er smeltet sammen.
Så tar du en stavmikser og kjører den så du er sikker på at det ikke er noen klumper i røren.
6 - PASS PÅ! Ikke løft stavmikseren opp av blandingen så du pisker inn luftbobler. De boblene vil forbli i miksen og vil da vises på kaken!
7 - Sett miksen til avkjøling, og følg nøye emd på temperaturen under avkjøling. Når temperaturen er nådd ca 30 grader, er den klar til å brukes.
8 - Vil du ha hele glazen i en farge rører du nå inn ønsket farge. Vil du ha en marmorert glaze, deler du miksen i to boller, mest miks i den delen du ønsker som hovedfarge på din glaze, og minst i den som blir marmoreringsfargen.
9 - Du er nå klar til den siste og mest spennende delen av montering :

9.1 - Hent ut den frosne kaken fra fryseren.
9.2 - Ta av springformringen, løsne først med en kniv om nødvendig.
9.3 - Sett så kaken opp risten som står oppå langpannen som er dekket i bunn med et bakepapirark.
9.4 - Sett kaken, oppå dette.
9.5. Start så med å helle litt og litt av glazen midt på kaken og la det sakte flyte utover av seg selv. Bruker du nå todelt farging, altså marmorering, heller du først på hovedfargen din.
9.6 - Når du er det begynner å renne ut over sidene, kan du jobbe deg utover i sirkler med glazen, slik at du er sikker på at hele kaken blir dekket. Både oppå og helt ned til kanten av kaken.
9.7 - Når du har fått på all glazen må du om nødvendig slryke over toppen med en spatel, for å få den så glatt som mulig. Men jobb da raskt , før den stivner helt, ellers kan du ødelegge glazen.
9.8 - La kaken få stå litt på risten slik at glazen får tid til å sette seg, før du flytter den over på et kakefat.
9.9 - Sett den så i kjøleskap til kaken er tint ferdig.
9.10 - Pynt kaken med det du måtte ønske og server :)

Ingredienser

Foruten alle ingrediensene, trenger du to springformer, en til sukkerbrødet i str 26, cm og en til montering av kaken str 28 cm

Sukkerbrød :
Det er viktig at alle ingredienser er romtempererte, og at eggene ikke har vært i kjøleskap!
Steketid ca 25 - 30 minutter ved 150 grader i varmluft
Springform str 26 cm
Langpanne med et bakepapirark i bunnen
En rist som passer oppå langpannen.

6 egg
180 gr sukker
120 gr hvetemel
30 gr potetmel
1,5 ts bekepulver

Bringebærfromasj :

3 dl silt bringebærsyltetøy( må ikke være steiner i den)
8 plater gelatin
1,5 ts vaniljesukker
1 boks kremfløte
3 ss sukker

Eggekrem/vaniljekrem :

4 eggeplommer
100 gr sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang

Mirrorglaze :

150 gr vann
300 gr sukker
280 gr glukose (kan og fint lages uten )
200 gr søt kondensert melk
10 plater gelatin
300 gr hvit sjokoladechips (smeltesjokolade)
matfarge etter eget ønske, ( på bildet er det brukt electric blue og bright red.)

Ingredienser

Foruten alle ingrediensene, trenger du to springformer, en til sukkerbrødet i str 26, cm og en til montering av kaken str 28 cm

Sukkerbrød :
Det er viktig at alle ingredienser er romtempererte, og at eggene ikke har vært i kjøleskap!
Steketid ca 25 - 30 minutter ved 150 grader i varmluft
Springform str 26 cm
Langpanne med et bakepapirark i bunnen
En rist som passer oppå langpannen.

6 egg
180 gr sukker
120 gr hvetemel
30 gr potetmel
1,5 ts bekepulver

Bringebærfromasj :

3 dl silt bringebærsyltetøy( må ikke være steiner i den)
8 plater gelatin
1,5 ts vaniljesukker
1 boks kremfløte
3 ss sukker

Eggekrem/vaniljekrem :

4 eggeplommer
100 gr sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang

Mirrorglaze :

150 gr vann
300 gr sukker
280 gr glukose (kan og fint lages uten )
200 gr søt kondensert melk
10 plater gelatin
300 gr hvit sjokoladechips (smeltesjokolade)
matfarge etter eget ønske, ( på bildet er det brukt electric blue og bright red.)