Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Eplesnurrer med kanel & karamell

Kanelboller blir best med Bremykt

Saftige, luftige, søte og syrlige kanelsnurrer. Kanelsnurrer med høstlig vri.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg er oppvokst med saftige kanelsnurrer som smelter på tungen. Dette er en oppgradert versjon med høstlig vri. Barndomsminner i hver bit.

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt til du får en glatt, fin og ikke klissete deig. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen flat. Del eplet i små terninger. Ha på smør, sukker og kanel. Dryss på eplebiter og ringle karamellsaus over deigen.

3. Rull til en lang pølse og skjær i passelige størrelser. Ha kanelsnurrene enten i en smurt form, muffinsform eller rett på et stekebrett.

4. Stek i 20-25 minutter. Pass på så de ikke blir svidd.

5. Pisk sammen melis, eggehvite, melk og vaniljefrø med en gaffel. Ha litt ekstra karamellsaus og gjerne litt melisglasur over kanelsnurrene når de er blitt avkjølte.

Ingredienser

320 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl melk
6 ss smør Bremykt, smeltet

Fyll
½ dl brunt sukker
3 ts kanel
1 ss smør Bremykt, romtemperert
3 - 5 ss karamellsaus
½ eple

Melisglasur
2,5 dl melis
½ vaniljestang, skrap ut frøene
1 ss melk
1 eggehvite