Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Kanel i svingene uten gjær

Kanelboller blir best med Bremykt

Kanelsnurrene er luftige og saftige som smelter på tungen. De er også helt uten gjær + de er utrolig enkle å lage.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg er oppvokst med kanelsnurrer som smelter på tungen. Barndomsminner i hver bit.

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt til du får en glatt, fin og ikke klissete deig. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen flat. Ha på smør, sukker og kanel.

3. Rull til en lang pølse og skjær i passelige størrelser. Ha kanelsnurrene enten i en smurt form, muffinsform eller rett på et stekebrett.

3. Stek i 20-25 minutter.

4. Pisk sammen melis, eggehvite, melk og vaniljefrø med en gaffel. Ha over kanelsnurrene når de er blitt avkjølte.

Ingredienser

Ingredienser:
310 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl melk
6 ss smør Bremykt, smeltet

Fyll
½ dl brunt sukker
3 ts kanel
1 ss smør Bremykt, romtemperert

Melisglasur
2,5 dl melis
½ vaniljestang, kun frøene
1 ss melk
1 eggehvite