Legg inn oppskrift
Svenskekringleer

Sukkerknuter

Annet blir best med Bremykt

Perfekt deig! Smaker nydelig duppet i sukkerblanding, er også en fin deig til å lage skolebrød av.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

♥ Bland alt det tørre
♥ Smelt smøret
♥ Tøm melken oppi det smeltede smøret, varmes til 40 grader
♥ Rør gjæren ut i melken
♥ Visp egget litt
♥ Bland alt sammen
♥ Hev deigen til dobbel størrelse
♥ Del i ønskede emner, trill og slå en knute på deigen
♥ Etterhev
♥ Stekes ved 250 grader i ca. 8 min.

♥ Pensles med smør og dyppes i en blanding av 1 ss. Vaniljesukker og 2 dl. Sukker

♥ Deigen er også perfekt til f.eks. skolebrød

Ingredienser

♥ Deig:
50 gr. Gjær
200 gr. Smør
4 dl. Melk
1 dl. Sukker
¼ ts. Salt
¼ ts. Hornsalt
1,3 l. Hvetemel

♥ Topping:
Litt smør
2 dl. Sukker
1 ss. Vaniljesukker