Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

PAI MED CHERRYTOMATER OG GEITOST

Pai blir best med Bremykt

En franskinspirert pai med små søte tomater på sprø bunn er like perfekt som tilbehør til grillmaten som den er en herlig lunsjrett i seg selv.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 gr .
Bland raskt sammen hvetemel, smør og iskaldt vann for hånd eller i kjøkkenmaskinen til deigen er jevn. Rull deigen til en ball, pakk den i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle ut deigen på litt mel på kjøkkenbenken og press den inn i en smurt terteform (33-11 sm) .
Ha et bakepapir i bunnen av tertebunnen og hell over ukokt bønner . Stek den i 20 min., ta ut bakepapir og bønner .
Pisk sammen egg , geitost og rømme i en bolle og ha i litt salt , pepper og hakket basilikum og pisk godt. Ha fyllet i tertebunnen. Ha i cherrytomater, delt i to, dryss over 1 ss olivenolje og pepper .

Stek terten i 30 minutter eller til fyllet har stivnet.

Ingredienser

Til paibunn :
390 g hvetemel
1/2 ts salt
250 g smør
60 ml isvann
Til fyllet:
300g myk geitost
3 ss rømme eller créme fraiche
2 egg
2 ss hakket frisk basilikum
Salt og nykvernet pepper etter smak
250 g cherrytomater
1 ss oliven olje