Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 20160930 152627

Ostekake med friske jordbær

Ostekake blir best med Bremykt

Smakfull ostekake med friske bær. Bunnen er myk, luftig og smelter i munnen fordi det brukes Bremykt.
Jeg liker denne kaken mye fordi den er veldig enkel å lage. Smaken er eventyrlig god og du har alltid førnøyde gjester. :-)

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Bland den finknuste kjeksen med smeltet smør. Pensle innsiden av en 24 cm stekepanne med litt smeltet smør. Hell den knuste kjeksblandingen i pannen og trykk den ned og opp sidene ved hjelp av et krus eller et målebeger. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 ˚C.
I mellomtiden blandes romtemperert kremost, egg, 150 g sukker, 1 ts vaniljesukker, sitronsaft og rivet sitronskall i en bolle og piskes til den blir glatt og godt blandet, men ikke miks for mye. Hell blandingen over bunnen og stek i 200 °C i 30 minutter.
La den avkjøle i 30 minutter.
Bland rømme, 50 g sukker, 2 ts vaniljesukker i en bolle. Hell den over toppen av ostekaken og sett den i ovnen i 15-20 minutter til.
La den avkjøles helt og deretter slappe av i 6-8 timer i kjøleskapet.

Pynt med friske bær og saus fra friske bær eller syltetøy.

Ingredienser

Bunnen:
220 g finknust kjeks, Gjende original
50 g smeltet Bremykt

Kremost fylling:
600 g Philadelphia kremost
500 g rømme
200 g vanlig sukker
3 ts vaniljesukker
3 egg
Saften fra 1/2 sitron
Rivet skall fra 1 sitron

Dekorasjon:
250 g friske bær
saus fra friske bær eller syltetøy