Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20160911 165753

Ostekake med kirsebærlokk

Ostekake blir best med Bremykt

Rask og utrolig god ostekake med kirsebærlokk.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken er inspirert av mange ulike oppskrifter, men er egenkomponert for å få akkurat den kaken jeg hadde ønsket meg. En tykk og god bunn med masse ostefyll og ikke minst - en god smak.

Fremgangsmåte

1. Knus kjeksen til smuler i foodprosessor (eller i pose, og knus med en kjevle).
2. Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
3. Trykk kjeksmassen til en bunn i en kakeform eller ildfast form - og sett til avkjøling.
4. Pisk kremfløte til krem.
5. Miks sammen philadelphiaosten med melis og vaniljesukker og bland med kremen.
6. Ha ostemassen oppå den avkjølte kjeksbunnen og sett til avkjøling.
7. Topp ostekaken med kirsebærsyltetøy og noen friske kirsebær.

Ingredienser

Bunn:
250g digestive
100g smør

Ostefyll:
3 dl kremfløte
300g philadelphia ost naturell
65g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
Kirsebærsyltetøy og gjerne noen selvplukkede kirsebær fra hagen