Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20160806 203656

Juryens begrunnelse

En svært smakfull og god versjon av klassikeren Fyrstekake. En kake som bringer tilbake gode barndomsminner, og ikke minst gode smaker. Juryen trekker frem spesielt frem makronfyllet fra scratch, som gir en ekstra god smaksopplevelse. En luftig utgave som er veldig rund og god i smaken. Det er viktig å ta vare på en gammel klassiker!

Fyrstekake- en klassiker!

Kaker blir best med Bremykt

Fyrstekake!
Kaken mormor alltid serverte.
deilig sprø mørdeig med saftig mandelfyll ! Farlig vanedannende!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Fyrstekake husker jeg at far min bakte mye da vi var små.
Vi fikk det alltid hos mine besteforeldre.
Det er en klassiker som vekker gode minner-og ikke minst gode smaker!

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker en god stund, til det er hvitt og luftig. (10-15 min)
Pisk i eggeplommer. Så melken, og tilslutt sikt inn mel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå kaldt en halv time minst. Lag den gjerne en dag i forkant også.
Trykk 2/3 av mørdeigen ut i bunnen av en paiform, og pass på å få den helt oppover langs kanten. Skjær den jevn med en kniv helt til slutt.

Mal mandlene og bland med melis og litt vann. Skjær inn stivpisket eggehvite. Fyll massen i formen. (Massen skal være som en tykk grøt) Kjevle resten av deigen til en 2-3 mm tykk leiv, som skjæres i 1-1½ cm brede striper og legges i rutemønster over kaken. Ett tips er å kjevle deigen mellom to bakepapir) Pensle deigen med lett pisket egg, og stek midt i ovn ved 180-190 °C i ca. 35-40 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før den avkjøles på rist.

Ingredienser

Ingredienser

Mørdeig:
150 g bremyk
150 g sukker
3 eggeplommer
2 ss melk
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Makronfyll:
150 g mandler
150 g melis
Ca 2 ss varmt Vann ( Gjerne med litt rom om man ønsker)
3 eggehviter