Legg inn oppskrift
Img 3375

Juryens begrunnelse

Årets vinner har truffet perfekt på flere kombinasjoner, der både søtt og salt står i sentrum. Juryens begrunnelse var at fyldig fløyel toppet med salt i kombinasjonen sprø bunn og bringebær var helt fortreffelig. Denne ga mersmak, var klar tale fra juryen. Fantastisk smakfull kake som enhver bør diske opp med

SJOKOLADETERTE MED SALT KARAMELL , GANACHE OG BRINGEBÆR

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Skikkelig god kombinasjon av sjokolade og karamell, som resulterer i en himmelsk og god sjokoladekake.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en av mine favoritter når det kommer til sjokoladekake.

Fremgangsmåte

Stat med tertebunnen. Bland sammen mel, mandler , kakao og meis i en bakebolle.
Arbeid inn smøret til en smuldrete deig. Tilsett eggeplomme og vaniljeessens, og arbeid videre med deigen. Ha i vann tilslutt, og samle deigen. La den hvile i kjøleskap med plastfolie over i ca. 1 time.
Sett ovnen på 180 grader.
Pensle med smør på innsiden av en springform på 20 cm. i diameter.
Press tertebunnen jevnt utover bunnen, og litt opp langs kantene.
Legg et bakepapir over og fyll på med tørre erter .
Stek i 15-20 minutter.
Ta kaken ut, fjern ertene og bakepapiret de ligger på.
Stek bunnen videre i 10 minutter til.
Ha sukkeret i en liten gryte, og hell over vannet. Ikke rør!
Sett på medium til høy varme, og la sukkeret smelte. Når det har fått en dyp gyllen farge tas gryten av platen umiddelbart.
Hell fløten i, og la det småkoke under omrøring i et par minutter.
Rør så inn smør og salt, og sett til side.
Hell karamellblandingen over tertebunnen. Sett i kjøleskap minst i 2 timer.

Sjokoladeganachen:
Kok opp fløten, rør inn sjokoladen.
Avkjøl litt og hell over karamellfyllet.
La det avkjøle og sett kaken i kjøleskap i 2 timer til.
Pynt med bringebær og melis .

Ingredienser

Tertebunn:
225 gram mel
50 gram malte mandler
30 gram bakekakao
80 gram melis
125 gram smør Bremykt , romtemperert
1 ts vaniljeessens
3 eggeplomme
1 ss iskaldt vann

Salt karamelfyll:
330 gram sukker
125 ml vann
250 ml kremfløte
50 gram smør Bremykt
1/2 ss havsalt

Sjokoladeganache:
125 ml kremfløte
150 gram sjokolade

Bringebær og melis til pynt

Tørre erter, kikkerter eller lignende til steking av bunnen.