Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Luksussnurrer med Pasjonsfruktkrem og Granateple!

Boller blir best med Bremykt

Nydelig gjærdeig med et søtt og syrlig fyll av pasjonsfruktkrem og granateplefrø! Tenk kanelsnurrer, bare at akkurat disse snurrene har vært på en tropisk ferie!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften ble født en av de første gangene jeg prøvde meg på bolledeig, og ble så vellykket at jeg glemte at jeg egentlig syntes det var skummelt med gjærbakst! Det er nemlig noe jeg alltid har syntes at virker vanskelig å få til, men denne oppskriften gjorde det enkelt å forme bollene, og de tropiske smakene var et spennende alternativ til den tradisjonelle kanelbollen. Søtt, syrlig, luftig og utrolig godt!

PS. Grunnoppskrift på bolledeig er hentet fra www.matpaabordet.no

Fremgangsmåte

Det tar litt tid å lage pasjonsfruktkremen, så den er det veldig kjekt å lage mens bolledeigen hever!

Bolledeig:
Rør ut gjæren i den kalde melken.
Pisk så inn egget.
I en stor bolle blander du mel, kanel, kardemomme og sukker.
Ha melkeblandingen i melblandingen og elt til en smidig deig.
Skjær smøret i mindre biter, og elt inn til en litt klissete deig.
Samle deigen, du kan bruke litt mel, og legg den i en plastpose, eller en bakebolle med lokk.
Sett i kjøleskapet i 1-2 timer. Min sto i 1 time.

Pasjonsfrukt curd:
Ha eggene i en stor mikserbolle, sett til side.
Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vaniljefrø i en tykkbunnet kjele og smelt sammen til du har en jevn røre som såvidt har begynt å koke.
Ta kjelen av varmen, og la den avkjøle i ca. 5 minutter.
Pisk eggene fluffy, dette tar ca 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndholdt elektrisk visp. Eggene skal doble i størrelse og bli lyse i fargen.
Mens vispen går heller du forsiktig den varme sirupen ned i eggene og pisker godt til det hele er rørt sammen.
Ha så hele røren over i kjelen igjen og pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen. Dette kan ta alt fra 5 til 15 minutter, så følg med på farge og konsistens. Røren skal småputre men på ingen måte fosskoke.
Ta frem en stor bolle og sil blandingen over i denne. La avkjøle helt på kjøkkenbenken. Rør noen ganger for å forhindre snerk på toppen.
Sil så blandingen igjen, og fordél i tette oppbevaringsglass.
Oppbevar i kjøleskap.

Montéring, etterheving og steking:
Kjevle ut deigen til en stor avlang firkant og smør over halvparten av pasjonsfrukt curden.
Brett to av sidene inn mot midten, og kjevle lett over, så fyll og deig sitter sammen.
Smør over resten av pasjonsfruktcurden, strø over granateplefrøene og brett inn på samme måte som sist. Kjevle igjen.
Skjær striper av deigen, tvinn og knyt sammen til snurrer.
Sett bollene på ett brett kledd med bakepapir, 6 boller per brett. Dekk over med plastfilm eller et håndkle og sett til å etterheve på et lunt sted i en time.
Stek midt i ovnen på 180 grader, i ca. 20-25 minutter, til bollene er gylne og faste.

Glasur:
Om du ønsker glasur kan du røre ut 250 gram melis med 3-4 ss granateple saft. Du kan også bruke appelsinjuice eller annen fruktjuice, men vil da ikke få samme farge som på bildene.
Justér mengde melis og saft til ønsket tykkelse på glasuren, og ringle over bollene når de er kalde.

Oppbevar bollene i en tett boks, eller pakket i plastfolie. De kan godt stå på kjøkkenbenken, men jeg innbiller meg at de holder seg lenger i kjøleskapet.

Ingredienser

Ca. 12-14 store boller

Bolledeig:
400 gram hvetemel
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
60 gram hvitt sukker
2 dl kald melk, jeg brukte lettmelk
20 gram fersk gjær
1 egg
100 gram smør, kaldt

Pasjonsfruktkrem (curd) :
3 egg størrelse XL
100 gram pasjonsfrukt puré
100 gram hvitt sukker
60 gram smør
1/2 ts vaniljefrø
-------
180 gram granateple kjerner

Glasur:
250 gram melis
3-4 ss granateple saft