Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 2025

Jordbær og rabarbra kake

Kaker blir best med Bremykt

Denne kaken er spesiell for meg fordi de minner meg om min favoritt årstid: SOMMEREN, med smak av søte, norske jordbær og syrlig, frisk rabarbra. Det er en kake som er veldig enkel og rask å lage, og man er ikke avhengig av en stekeovn. Den er perfekt å lage med frosnebær og kan lages både som en stor kake eller som små individuelle kaker i for eksempel muffinsformer.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en oppskrift jeg har satt sammen selv, hvor jeg har latt meg inspirere av den deilige kjeks- og smørbunnen som man finner på ostekakene, kombinert med det beste jeg vet som jeg jordbær og vaniljekrem. Rabarbra og sitron gir en frisk og syrlig smak som skal balansere alt det søte

Fremgangsmåte

1. Mal opp kjeksen i en blender, tilsett smeltet smør. Kjeksblandingen skal kjennes ut som våt sand. Juster med ekstra smør eller kjeks om nødvendig.
2. Kle en rund springform (24 cm i diameter) med bakepapir, og ha i kjeksblandingen. Bruk en kopp eller skål til å presse blandingen ned i formen. Pass på å få litt høyde på kantene ca 3-4 cm. Sett formen i kjøleskapet i 1 time slik at bunnen får satt seg.
3. Ha kuttet jordbær, rabarbra, sitronskall, sitronsaft, sukker og vanilje i en gryte med ca 1/2 dl vann og kok opp. Tilsett agar agar og la det hele koke i 2-3 minutt. Om du er usikker på om blandingen vil stivne, test blandingen i en kald skål. Det skal stivne etter 20-30 sekunder, hvis ikke tilsettes litt mer agar agar. Dersom det blir for stivt for fort, tilsett mer væske. Syrlige væsker kan trenge mer agar agar for å stivne. Ta gryten av varmen.
4. Ta formen med kjeksbunnen ut av kjøleskapet og ha et godt lag med vaniljekrem i bunn (ca 1-2cm). Fyll deretter opp resten av kjeksbunnen med jordbær og rabarbrablandingen (ca 2 cm)
5.Sett formen tilbake i kjøleskap i 1-2 timer slik at kaken får tid til å stivne før springformen fjernes.
6. Dekorer med smeltet hvit sjokolade og frisk frukt og bær.

Ingredienser

400g søt havrekjeks (digestive eller bixit)
200g smeltet bremyk
5 lange stilker rabarbra kuttet i biter
1 kurv jordbær
Frø fra en 1/2 vaniljestang
1/2 ts revet sitronskall
1-2 ss sitronsaft
1/2 dl vann
4-5 ss sukker (kan sløyfes om jordbærene er veldig søte)
Ca 1-1 1/2ts agar agar (jeg bruker vanligvis 1 god ts, men om man ønsker å måle nøyaktig er regelen 1 g agar agar pr 1 dl væske)

1 pk ferdig vaniljekrem
Evt. 3 dl hjemmelaget vaniljekrem.