Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 1840

Juryens begrunnelse

Her er det mye god smak! Dette er en sitronkake som gir deg en frisk og nydelig smaksopplevelse. Smakskombinasjonen mellom søtt og syrlig treffer veldig bra. Juryen trekker frem den gode og smakfulle sitronsmaken sammen med bringebær og deilig glasur. Denne kaken er saftig og god, og du tar gjerne ett og to stykker til!

Sitronkake med bringebær

Kaker blir best med Bremykt

Kaka er søt, syrlig og saftig. En spesiell smaksopplevelse.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Ikke annet enn at jeg er stolt av oppskriften ;)

Fremgangsmåte

Pisk Bremykt og sukker hvit, ha i et og et egg om gangen. Vend inn resten av ingrediensene og ha røra i tre 20 cm former og stek i 25-30 min på 190 grader.

Lag kremen ved å piske Bremykt og melis til luftig smørkrem, ha i smeltet hvit sjokolade ( må ha blitt romtemp) og pisk forsiktig inn osten og sitronskallet til slutt.

Monter kaka med litt krem imellom og resten rundt. Pynt med eventuelt friske blomster.

Ingredienser

300 g Bremykt (romtemp)
300 g sukker
300 g hvetemel
5 egg (romtemp)
2 sitroner (saft og skall)
300 g frosne bringebær
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Krem:
125 g Bremykt (romtemp)
250 g melis
75 g hvit sjokolade
125 g naturell ost
Skall av 1 sitron