Årets konkurranse åpner 18. september.

Img 0433

Gresskarbrød med blåbær og lønnesirupsmør

Del på Pinterest

Saftig og godt " brød " som smaker godt alene men himmelsk med lønnesirupsmør

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg har laget det som kveldskos noen ganger. Og selv om vi kun er 4 personer i huset så blir alt spist opp på under 15 minutter hver gang. Dette smaker søt og fargerik høst.

Fremgangsmåte

Slik lager du gresskarbrød:

Bland sammen mel, bakepulver, sukker, kanel, ingefær, muskat i en bolle.
Pisk sammen gresskarpure, egg, smeltet og avkjølt smør, melk. Ha det våte i det tørre. Tør god sammen. Bland tilslutt frosne blåbær inn i deigen.
Ha deigen i en brødform som er smurt godt på forhånd.
Stek på 180 grader, på nest nederste rille i 1 time eller til stekepinnen som stikkes midt i brødet er tørr.
La gresskarbrødet avkjøle før du tar den ut av formen.
Slik lager du lønnesirupsmør
Pisk opp smøret slik at det blir luftig og hvit. Pisk inn lønnesirup.

Ingredienser

Til gresskarbrød trenger du:

300 gram hvetemel
3 ts bakepulver
200 gram sukker
1 tskje kanel
½ ts ingefær pulver
¼ ts malt muskat
2,5 dl gresskarpure
2 egg
150 gram smeltet og avkjølt smør
1,25 dl melk
100 gram frosne blåbær

Lønnesirupsmør

Dette trenger du:

200 gram mykt smør
1 dl lønnesirup