Legg inn oppskrift
Ostekake

Ostekake med sitron- og bringebærgelè

Ostekake blir best med Bremykt

En herlig, lett og frisk ostekake med gelè hvor du kan variere med ulike smaker som bringebær, sitron, jordbær og blåbær.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en veldig god ostekake som alltid slår an hos både barn og voksne. Den er fast inventar på kakebordet når vi har selskap, og den er også veldig populær når det står kakebaking på skjemaet i forbindelse med barnehage eller skole.

Fremgangsmåte

Bunn:
Gjendekjeksen og mandlene kjøres i foodprosessoren og blandes med smeltet Bremykt smør. Trykk deigen i en (24 cm) kakeform.
Fyll:
Lag 1 pk sitrongelè , men bruk kun halvparten av vannmengden som står på pakken. Avkjøl geleèn, men ikke la den stivne. Pisk kremfløten til krem. Ha i Philadelphia ost, Seterrømme, vaniljesukker og melis. Bland alt sammen og ha det i kakeformen.
Topplokket:
Lag 2 pk bringebærgelè og bruk kun halvparten av vannmengden som står på pakkene. Når geleèn er avkjølt, men ikke stivnet, heller du den forsiktig på kaken. Bruk en spiseskje når du heller på geleèn, slik at gelèstrålen ikke lager "skader" i kakefyllet.
La den stivne i kjøleskap i 3-4 timer.
Pynt:
Jeg pynter ostekaken med physalis, rips, blåbær, jordbær og drysser på et fint lag med melis.
Du kan pynte kaken med sjokolade, bær, seigmenn - du velger selv! Men velger du denne type pynt, må du huske å legge det på før du legger på gelèlokket.
PS! Fersk kiwi og ananas fungerer ikke helt i gelè, de inneholder noen enzymer som gjør at geleèn ikke stivner.

Ingredienser

Bunn:
1 pk. Gjendekjeks
ca 1 kopp mandler
120 g Bremykt smør
Fyll:
1 pk. Philadelphia ost, Naturell
1 beger Seterrømme
1/3 l kremfløte
120 gr melis
1 ts vaniljesukker
2 pk. gele (1 sitron og 2 bringebær)