Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Rødbete og sjokoladekake

Kaker blir best med Bremykt

Vi kan aldri få nok av sjokoladekake. Og en sjokoladekake blir mye saftigere og bedre med rødbeter. Rødbeter tilfører akkurat det lille ekstra du trenger for å lage den saftige kaken.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Kle to runde former (16-18 sm Ø) med bakepapir, og varm ovnen til 180 grader.
2. Skrell rødbetene og riv dem fin på et rivjern .
3. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
4.Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Sikt sammen mel og bakepulver . Rør sjokoladeblandingen og så det siktede melet inn i eggedosisen. Tilsett romekstrakten.
5. Rør til slutt inn finrevet rødbet og fordel røren i kakeformene. Stek midt i ovnene i ca. 40-45 minutter, sjekk med en kakepinne.
La kakene stå noen minutter i formene før de forsiktig hvelves over på en kakerist.
6. Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og vaniljesukker.
7. Legg sammen kaken med krem og bær i midten og på toppen .

Ingredienser

250 g rødbeter (ferske)
250 g mørk sjokolade
150 g Bremykt
150 g hvetemel
200 g sukker
3 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts romekstrakt

Ostekrem
150 g romtemperert Bremykt
200 g kremostnaturell
300 g melis
1 ts vaniljesukker

Friske bær og melis til pynt.