Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Sjokolade og squashkake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Hemmeligheten ligger, som alltid når det gjelder sjokoladekake , i enkelheten. Squash i sjokoladekake kan du ikke smake, men den gjør faktisk den veldig saftig og god !

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Riv squashen på middels rivjern.
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm rund springform.
I en medium bolle, bland sammen mel, kakaopulver og bakepulver.
Pisk smør og sukker sammen til det er luftig. Ha i vaniljesukker, lime juice, zest og egg – bland godt .
I en stor bolle, bland sammen squash, smeltet sjokolade og melblandingen.
Ha i eggblandingen. Bland akkurat til det er jevnt, røren vil bli tykk.
Ha alt i formen og jevn ut.
Bak i 40-50 minutter, til en kniv kan stikkes inn og komme helt ren ut. Legg den på rist og la avkjøle i 10 minutter.
Til frosting:
Varm opp vann og la det holde en temperatur rett under kokepunktet. Plasser en bolle som er større enn kjelen og sørg for at den ikke berører vannet. Ha i halvparten av sjokoladen du skal smelte og rør om av og til den er helt flytende.Ta bollen av varmen og tilsett resten av sjokoladen . Avkjøl litt og rør inn Bremykt. Rør godt sammen .
Ha kremen over kaken og pint med rosmarin .

Ingredienser

1 middels squash (ca 250 gram)
100 g av mørk sjokolade (70% )
100 g hvetemel
60 g kakao
1 ts bakepulver
100 g Bremykt (romtemperert)
180 gr brunt sukker
3 egg
Juice og zest av 1 lime
1 ts vaniljesukker

Frotsting :
150 g hvit sjokolade
50 g Bremykt
Rosmarin til pynt