Legg inn oppskrift

Sjokolade og squashkake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Hemmeligheten ligger, som alltid når det gjelder sjokoladekake , i enkelheten. Squash i sjokoladekake kan du ikke smake, men den gjør faktisk den veldig saftig og god !

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Riv squashen på middels rivjern.
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm rund springform.
I en medium bolle, bland sammen mel, kakaopulver og bakepulver.
Pisk smør og sukker sammen til det er luftig. Ha i vaniljesukker, lime juice, zest og egg – bland godt .
I en stor bolle, bland sammen squash, smeltet sjokolade og melblandingen.
Ha i eggblandingen. Bland akkurat til det er jevnt, røren vil bli tykk.
Ha alt i formen og jevn ut.
Bak i 40-50 minutter, til en kniv kan stikkes inn og komme helt ren ut. Legg den på rist og la avkjøle i 10 minutter.
Til frosting:
Varm opp vann og la det holde en temperatur rett under kokepunktet. Plasser en bolle som er større enn kjelen og sørg for at den ikke berører vannet. Ha i halvparten av sjokoladen du skal smelte og rør om av og til den er helt flytende.Ta bollen av varmen og tilsett resten av sjokoladen . Avkjøl litt og rør inn Bremykt. Rør godt sammen .
Ha kremen over kaken og pint med rosmarin .

Ingredienser

1 middels squash (ca 250 gram)
100 g av mørk sjokolade (70% )
100 g hvetemel
60 g kakao
1 ts bakepulver
100 g Bremykt (romtemperert)
180 gr brunt sukker
3 egg
Juice og zest av 1 lime
1 ts vaniljesukker

Frotsting :
150 g hvit sjokolade
50 g Bremykt
Rosmarin til pynt