Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Image

Kanelhjerter

Kanelboller blir best med Bremykt

Med kanelsnurr hjerter, kan man enkelt vise at man er glad i noen i form av bakst! Skal alltid så lite til ;)

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Elsker å bake, og sønnen min er lykkelig de dagene. Han plages med migrene innimellom, da får han "bestille" hva han får lyst på, og han elsker kanelsnurrer! Prøvde meg fram og så ble det disse kanel hjertene! Man kan si mye med bakst, så han husker så godt disse kanel hjertene. De var laget av kjærlighet og han stråler da disse blir laget nå 😊

Fremgangsmåte

Hvetemel (ikke alt hvetemel, spar minst 150-200gr til etterhvert), sukker, salt, kardemomme, bakepulver røres lett sammen i bakebollen, smelt smør, hell i melk og varm til 36-37 grader, løs opp gjæren i smør/melk blandinga. Tilsett blandinga i tynn stråle mens kjøkkenmaskina går på lav hastighet. Etterhvert bland i mel litt etter litt. Deigen skal være litt løs (blir mer luftig) hev i 45min. Strø godt med mel på benken og kjevle ut i rektangel. Kan gjerne ligge der å heve mens du blander smør, sukker kanel. Smøres på deigen. Deigen rulles fra en langside opp mot midten, så gjenta sammen å rull andre langside mot midten. Skjær 1 - 1/2 cm skiver og legg på plata, form til hjerter 😊 Etterhev i en liten stund, pensle med egg og strø på perlesukker, stekes ved 225 grader i 8-10 min! Lykke til 😊

Ingredienser

100gr smør
90gr sukker
50gr fersk gjær
1/2ts salt
1/2ts bakepulver
1/2ts kardemomme
3,5dl melk
500-600gr hvetemel