Bakekonkurransen «Norges beste bakst» er nå avsluttet. Men vi blir glade hvis du legger inn din oppskrift likevel.

Image

Kladdkaka

Del på Pinterest

En oppskrift jeg har med meg fra sverige på svensk kladdkaka. Helt fantastisk deilig sjokoladekake i brownies-stil som nytes varm med is eller pisket krem, men også utrolig god kald dagen etter.

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg laget ofte denne kladdkaka med min mamma når jeg var liten og nå har jeg begynt å bake den sammen med min sønn. Den går fort å bake så den er perfekt om en får uventet besøk og skulle man få rester er den om mulig enda mer fantastisk å knapre på dagen etter besøket!

Fremgangsmåte

1. Sett ovn på 175 grader
2. Smelt smøret.
3. Pisk egg og sukker luftig
4. Mikse mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i en egen bolle.
5. Ha i melblandningen og smøret i eggedosisen, litt om hvertannet, mens vispene går.
6. Smøre og ha gjerne oppi brødkavring i en pai-form.
7. Hell røra i pajformen.
8. Stek ca 30-35 minutter midt i ovn. Kjenn gjerne med en bakestikke så det ikke blir overstekt, det skal gjerne være litt klissete i midten (men ikke ustekt) da er den best!

Ingredienser

2 egg
3 dl sukker
3 ss kakao
1,5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 kryddermål salt (0,5 ml eller en liten klype)
100 gram smeltet smør