Årets konkurranse åpner 18. september.

Eplekake

Verdens beste eplekake

Saftig og god eplekake, uten melk.....

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken er alltid populær ved alle anledninger. Har alltid noen stykker av den i frysen. Tin den 30 - 40 sekunder i mikroen, og den er som nybakt ;-)

Fremgangsmåte

1 Rør eggedosis av egg og sukker..
2 Tilsett bakepulver og vaniljesukker
Ha i mel, og sett mixeren på laveste fart mens du heller i smøret. Ha i likør/akevitt til sist.

Skrell og del eplene i båter. Ha disse i en plastpose med sukker og kanel. Rist posen godt så alle bitene blir dekket av sukker og kanel.

Hell røren i en middels springform som er smurt. Legg eplebitene på topp.

Stek på rist på nederste rille ved 175 g i 40 - 45 minutter.

Kaken vil dette litt sammen på midten..

Ingredienser

4 egg,
4 dl sukker,
2 dl smeltet smør,
4 dl mel,
2,5 ts bakepulver,
1 ts vaniljesukker..
3-4 epler
1 ts eplelikør eller akevitt (kan sløyfes)