Bakekonkurransen «Norges beste bakst» er nå avsluttet. Men vi blir glade hvis du legger inn din oppskrift likevel.

Ostekake

Skyr "jukse" ostekake med sitron

verdens beste oste-jukse- kake med sitron - like god som orginalen, men med litt bedre samvittighet ,

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette har blitt en fast tradisjon å ha denne kaken med i alle bursdager, den "gamle" tradisjonelle ostekaken har nå blitt byttet ut med skyrkaken.
Den blir ikke like tung og mektig som ostekaken, og man kan enkelt variere med de ulike smakene som skyr har å tilby.

Fremgangsmåte

Legg bakepapir i bunnen av en rund springform på 18 cm i diameter.
1. Smelt smør. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin, eller i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland kjeksen med smeltet smør, og trykk det ned i springformen.
2. Lag gelé som anvist på pakken, men bruk halvparten av vannet - avkjøl til romtemperatur, - den skal ikke stivne
3. Visp kremfløten og tilsett 2 ss sukker. Visp til du får små topper på kremen.
Bland så kremen inn med 3 beger skyr. Bland deretter inn gelé.
4. Bre kremen utover kjeksbunnen og sett kaldt.

Pynt med sesongens bær og dryss over melis.

Ingredienser

Kjeksbunn:
En pakke digistive kjeks
70 gram smeltet smør

Fyll:
3 beger med skyr sitron (her kan man selvfølgelig velge en annen smak om man heller ønsker det)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
En pakke gelé med sitronsmak

Pynt med sesongens bær og et dryss melis