Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 4285 cropped

Juryens begrunnelse

Årets vinner har en original sammensetning av smaker, som er godt balansert. Det syrlige fra bringebær og sitron gjør seg fantastisk sammen med sødmen fra melken og havren. Dette er en veldig smakfull og frisk kake som man får lyst til å lage flere ganger. I tillegg er den enkel å lage!

Bringebær og sitron-ruter med smuldretopp

Kaker blir best med Bremykt

Friske bringebær og mykt, syrlig sitronfyll balanseres herlig med en søt bunn og sprø smuldretopp.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En av mine favorittoppskrifter fordi den så frisk og god, og veldig enkel å lage. Den er uten egg, og kan også gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn og bytte ut hvetemelet med f.eks. havremel.

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Smør en liten langpanne (min er 32x23cm) med smør eller formfett, legg i et bakepapir som er langt nok til at det stikker opp på to kanter (dette brukes for å løfte kaken ut av formen).
3. Smelt bremykt.
4. Bland havregryn, mel, sukker, kokos, malte valnøtter og bakepulver i en stor bolle. Rør inn det smeltede smøret til det er godt blandet.
5. Tøm litt over halvparten av blandingen i kakeformen, fordel den jevnt og press den ned i formen.
6. Pisk kondensert melk og sitronjuice til den tykner litt, tøm litt over kakebunnen (bare nok til å dekke med et tynt lag).
7. Fordel bringebærene jevnt utover fyllet.
8. Tøm over resten av fyllet og fordel jevnt utover og innimellom bærene.
9. Strø resten av den tørre blandingen på toppen
10. Stek på 175 grader i ca 25 minutter, eller til toppen er gylden brun.

La kaken avkjøles helt i formen. Skjær med en tynn kniv langs kantene der bakepapiret ikke stikker opp, løft deretter kaken ut vha bakepapiret. Skjær kaken med en lang kniv (skjær rett ned, unngå å dra kniven bortover da dette kan ødelegge stykkene).

Ingredienser

113 g Bremykt steke og bake, smeltet
90 g havregryn
125 g hvetemel
150 g brunt sukker
46 g kokosmasse
57 g valnøtter, malt
1 ts bakepulver

600 ml kondensert melk (2 bokser)
240 ml sitronjuice (ca 5 sitroner)
Sitronskall fra 3 sitroner
300 g bringebær