Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Søtesaker og sommerboller 039 instagram sommer

Sommerboller ala Nettbakeren med masse godt

Boller blir best med Bremykt

Dette er min beste bolleoppskrift og jeg ble norgesmester i baking 2 ganger på rad med denne. Denne er oppskriften for alle som elsker gjærbakst og denne får ALLE til. Uansett.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg elsker å bake boller. Og jeg ble helt forelsket i denne oppskriften som jeg og min lærer Ingebjørg satt sammen. Vi kokte vaniljekrem, og kom frem til vår beste oppskrift.
Så ble jeg norgesmester i baking 2 ganger på rad. Dommerne sa, "beste boller vi noen gang har smakt" Så det er min favoritt oppskrift og jeg DELER med alle på min vei. Her også.
Jeg elsker gjærbakst. Hvem gjør ikke?
Og jeg tror dette er norges beste bakst :)
Denne lykkes ALLE med.

Bake someone happy every day :))
Klem Terje fra vakre Bergen.

Flere bilder på min blogg www.nettbakeren.no

Fremgangsmåte

Det er jo så lett å bake denne oppskriften at selv jeg fikk det til.
1) Alt blandes sammen, enten elter du for hånd eller i maskin (ikke smelte margarin)
1 1/2) VARMT VANN. Gjæren elsker minst 37 grader :)))
2) Jeg bruker alltid og kun blå fersk gjær
3) Elte i minst 10 minutter
4) Hvile i ca 30 minutter på et lunt sted (dekk godt til)
5) kjevle avlang, pensle med vann, på med kanel og sukker
6) Rull stramt sammen og kutt tykke boller
7) Heve i minst 45 minutter, vil ha store boller
8) Steikes gyllen på 180 grader i 10 - 12 min
9) Lage melisglasur av melis og litt vann
10) SPISE OG NYTE. Bake some happy. Thats it.

Vaniljekrem
Alt bare varmes opp. Skal overhode IKKE koke. (da sprekker eggene) Kun kose seg på platen, hold den under kokepunktet for den deiligste kremen. Ved 85 grader blir den silkemyk.
Tar ca 30 minutter. Må avkjøles FØR den sprøytes på bollene.
Bruk en sprøytepose og ha MASSE på før steiking. (Ikke lage noe grop eller noe i bollene)

Ingredienser

Deiiiiilige sommerboller ala Nettbakeren

Sommerboller (ca 20 stk)

250 gram vann
250 gram melk (H melk)
150 gram sukker
200 gram margarin
100 gram gjær
1000 gram hvetemel (ca)
5 gram salt
5 gram kardemomme

Vaniljekrem ala Nettbakeren
Deilig vaniljekrem

400 gram H melk (4 dl)
100 gram fløte (1 dl)
120 gram sukker
80 gram eggeplommer (4 store eggeplommer)
50 gram maizena
1 stk vaniljestang/eller litt vaniljepulver