Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 4970

Sweet vanilla cones

Boller blir best med Bremykt

Det er garantert flere enn meg som liker å prøve ut nye varianter av boller. Her har jeg laget kremmerhus. De kan fylles med det du måtte ønske, makronfyll, eplekompott, tyttebærkrem eller vaniljekrem og bær for å nevne noe.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Rull sammen stiv kartong, tape den sammen og kle med aluminiumsfolie. Mine ble ca 4 cm i diameter og 15 cm lange. Spray kremmerhusene med litt formfett.

2. Lag vaniljekremen
-Ha melken i ei gryte og ha i frøene fra en vaniljestang og selve vaniljestangen. Varm til kokepunktet og skru av varmen. La den stå under lokk minimum 10 minutter, helst 20.
-Mens vaniljemelken står å godgjør seg, rør sammen eggeplommer, maizena, sukker og fløte. La dette stå noen minutter.
-Varm opp vaniljemelken til kokepunktet igjen og skru varmen ned til lav. Tilsett eggeblandingen under omrøring.
-Nå kan varmen justeres noe opp, men pass på så det ikke koker! Da kan eggene koagulere og det blir eggerøre, dette verken smaker eller ser godt ut. Rør hele tiden til vaniljekremen tykner.
-Sil den så over i ei stor ildfast form el. Den skal avkjøles raskt. Ha umiddelbart over plastfolie og pass på at det ikke kommer luft til, dette for å forhindre at det dannes en hinne over vaniljekremen.

3. Bolledeigen
-Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.
-Pass på at alle ingrediensene holder romtemperatur.
-Smøret skal være mykt og delt i terninger.
-Varm melken til ca 25 grader. Ha alt det tørre, samt frøene fra vaniljestangen i bollen til kjøkkenmaskinen.
-Smuldre gjæren i det bolla. Prøv å unngå at gjæren og saltet kommer i kontakt med hverandre før det eltes da salt kan hemme gjæren i å utvikle seg.
-Ha i egget og melken, men spar en dl melk til senere, elt på sakte fart til deigen er godt blandet, to til tre minutter.
-Skru opp hastigheten til middels og tilsett litt melk om gangen til du har en fin, smidig og litt løs deig. Den skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Bruk ca fem minutter på denne prosessen.
-Så skal smøret tilsettes. Skru ned til lav-middels hastighet og tilsett en og en terning med smør.
-Når alt smøret er rørt inn skal deigen heve. La den heve til dobbel størrelse, en times tid.

4. Utbaking
-Når deigen har fått dobbel størrelse hvelver du den ut på et melet bakebord.
-Del opp i to like store emner.
-La emnene hvile 5-10 minutter for å roe ned glutenet i deigen.
-Rull ut et av emnene til et rektangel på ca 35×60 cm.
-Smør på et lag vaniljekrem, ikke helt ut i kantene.
-Brett leiven i to så den blir nesten kvadratisk.
-Bruk et pizzahjul el og skjær 12 like store lengder av deigen.
-Surr deigen rundt kjeglene, start med spissen.
-Dekk med plast, og sett til heving et lunt sted.
-Så gjør du det samme med emne nr to.
-La de heve en times tid.
-Pensle med sammenvispet egg, og strø på perlesukker.
-Stek ett brett om gangen midt i ovnen på 220 grader i 15-18 minutter.
-La de stå fem minutter etter de er stekt før kremmerhusene fjernes, avkjøles videre på rist, dekk med klede.
-Fyll med det du måtte ønske og nyt. Lykke til!!

Ingredienser

Grunnoppskrift hvetedeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
Frøene fra en vaniljestang
6 dl melk
1 egg
150 gram Bremyk steke- og bake

Vaniljekrem (lag gjerne dobbel porsjon)
4 eggeplommer
4 ss maizena
4 dl melk
1/2 dl fløte
50 gram sukker
1 vaniljestang

Til kremmerhusene:
Stiv kartong
Tape
Aluminiumsfolie