Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

Bananbroed4

Saftig bananbrød med nøtter og sjokolade

Annet blir best med Bremykt

Bananbrød passer utmerket å bake hvis du har noen overmodne bananer liggende på kjøkkenbenken. Jo mer moden bananene er, jo søtere er de. I denne oppskriften legger jeg til litt sjokolade og pekannøtter, men lag den gjerne uten. Dette er en skikkelig godbit til kaffen, til ett glass melk – eller helt for seg selv.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

1. Sil mel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen Bremykt og sukker til det er hvitt og skummende.

2. Så tilsetter du eggene, ett om gangen (pisk i ca 2 min. etter hvert egg). Rør inn de moste bananene i eggmassen. Tilsett så melblandingen i små mengder til røren er glatt. Hvis du ønsker å ha i sjokolade rører du inn dette nå.

3. Hell røren i 2 smurte brødformer og strø over nøttene. Stek i ca 1 time (på 180 grader). Ta brødene ut av ovnen og la de hvile i formen i ca 10 minutter før du legger de på en bakerist.

Ingredienser

500 g hvetemel
1/3 ts salt
2 egg
4 ts bakepulver
100 g Bremykt Steke og Bake
100 g sukker
6 modne bananer
1 neve mørk/lys sjokolade