Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 1006

Juryens begrunnelse

Dette er en lekker pai med den klassiske kombinasjonen sitron og marengs. Den er grei å lage, ikke for innviklet, og smaker veldig godt. Akkurat passe mengde sitron! Denne gjør seg godt som en dessertkake og til festlige anledninger.

Sitron marengspai

Pai blir best med Bremykt

Min sitron marengspai er en smakfull og frisk pai som får munn og mage til å juble! :) Først får man smaken av den søte marengsen, før den friske syrlige sitronkremen treffer ganen. Det hele avrundes med den krispie paibunnen som gir god tyggemotstand. Dette er en hærlighet som kan nytes som en dessert, til kaffen, eller du kan snike deg opp om natten og smugspise når du er fysen på noe vidunderlig godt. ;)

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1.
Bland alle ingrediensene til paideigen godt for hånd. Samle deigen godt sammen, og legg den i plast i kjøleskapet. La paideigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen ved 200 °C.
Kjevle eller trykk deigen og kle en paiform i bunnen og litt opp langs kanten. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 15 minutter slik at det blir litt gyllent.
For at paiskallet skal holde seg sprøtt bedre, skal du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.

2.
Sitronkremen
Vask sitronen godt og riv så det gule skallet. Ha sitronskall, sitronsaft, maisenna, sukker og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.
Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner. Rør godt, bruk gjerne en mikser.
Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå en stund, til det får satt seg.

3.
Marengslokket
Visp hvitene til marengsen stive i en helt ren bolle og med en helt ren visp. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper til massen blir blank og stiv.
Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill (280°C) noen sekunder, til marengsenmassen er gyllen. Avkjøl paien før servering.


Ingredienser


Paibunn:
3½ dl hvetemel
100 g Bremykt
½ dl sukker
1 eggeplomme
1 ss finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft



Sitronkrem:
1 sitron (saft og revet skall)-gjerne litt stor str.
110 g sukker
1 ss maizena (ca)
125 g Bremykt
2 egg

Marengs
3 eggehviter
100 g sukker