Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Saftig eplekake   idefull.no

Juryens begrunnelse

Eplekaken er veldig tradisjonell, og de fleste har nok et forhold til den. Tove Holter har gjort et par smarte grep med den tradisjonelle eplekaken, som gjør den ekstra god og saftig. Den har knust kjeks på toppen, noe som gir en god crunch, og bruk av epler som kjøres til mos og blandes i deigen gjør kaken saftig. Hvis du i tillegg baker denne med norske epler blir den en sikker vinner til enhver anledning i høst. Oppskriften er i tillegg veldig enkel å følge, og Tove har laget en flott presentasjon av kaken, både i bilde og tekst.

Saftig eplekake

Eplekake blir best med Bremykt

Denne kaken er saftig, god og full av epler, både moste og i biter.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Kaken
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.

Toppen
Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover røra.

Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Nytes lun og fersk og kanskje sammen med is, krem eller vaniljekesam.
Kaken blir saftigere dagen derpå.

Ingredienser

Kaken
5 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
7 dl mel
4 ts bakepulver
1 dl skummet melk
150 gr smeltet smør
Mos av 4 epler (most med stavmikser)
Eplebiter av 3 epler

Toppen
2 ts kanel
50 gr brunt sukker
6 bixit kjeks